Unul dintre cei mai mari producători de uleiuri vegetale de pe plan local, Ardealul Carei, a realizat în 2018 exporturi de 116 milioane lei, arată datele transmise de companie pentru catalogul Ziarul Financiar, fiind cel mai mare exportator cu capital românesc din judeţul Satu Mare.

ardealul
Astfel, exporturile au reprezentat aproape 49% din cifra de afaceri a producătorului de 239 milioane lei realizată în 2018.
Prezenţa producătorului de uleiuri la export vine în contextul unei pieţe în care giganţii Expur şi Bunge s-au concentrat pe consolidarea mărcilor Untdelemn de la Bunica, respectiv Floriol şi Unisol. Astfel, împreună au ajuns să realizeze aproape jumătate din vânzările de uleiuri de pe piaţă cu toate produsele pe care le au în portofoliu.
Pe de altă parte, Ardealul nu are un brand la fel de cunoscut în magazine ca principalii competitori. Pentru 2019, compania şi-a bugetat exporturi mai mari, de 130 de milioane de lei. Conform celor mai recente date, Ardealul este cel mai mare exportator cu capital românesc din judeţul Satu Mare şi se află în top 25 exportatori cu capital românesc din economie.