La propunerea primarului Eugen Kovacs, Consiliul Local Carei a decis să-i confere titlul Pro Urbe artistului plastic Lendvay Zoltan cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani şi pentru meritele deosebite obţinute în activitatea culturală.

lendvay zoltan
Ceremonia de conferire a titlului Pro Urbe va avea loc în data de 7 iulie 2019, în sala festivă a Primăriei Carei. De asemenea, artistul plastic Lendvay Zoltan va primi din partea administraţie locale şi un premiu în sumă de 2.000 lei.
„Lenvay Zoltan s-a născut în 28 iunie 1959, în Carei. A absolvit Liceul de Arte Plastice Satu Mare în 1978 şi este membru fondator al grupării „Provinciart” Carei. Lendvay este unul intre cei mai importanţi artişti plastici din judeţul Satu Mare, având de-a lungul carierei sale numeroase expoziţii indiviuale, participân şi la importante expoziţii colective şi tabere de creaţie. Tablourile sale se regăsesc în numeroase colecţii private, numele său fiind eja un bran local”, se arată în laudatio care a fost ataşate proiectului e hotărâre.