Prin intermediul unui comunicat de presă trimis pe alese, Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare contrazice varianta că tânăra de la Centrul Cristiana din Carei, care a ajuns la spital, ar fi fost victima unei agesiuni sexuale. Potrivit DGASPC Satu Mare tânăra a ajuns la spital după ce ar fi fost bătută cu o „lopăţică de jucărie”. No comment!

agresiune sexuala
Reproducem integral comunicatul de presă semnat de directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoş:
În ultimele zile, anumite publicații online dezbat intens un presupus caz de viol/sadism, petrecut in cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.
Potrivit acestora, o beneficiară în vârstă de 33 de ani, care suferă de handicap mintal sever, ar fi fost violată în mod repetat în ultimele luni de către cel puţin doi bărbaţi, internați și ei în acelaşi centru. După cum afirmă sursele citate „În noaptea de duminică spre luni, tânăra ar fi fost supusă unui adevărat supliciu. Instigat de unul dintre cei care o violau în mod repetat pe tânără, un alt pacient i-a introdus tinerei o coadă de lopată în vagin şi în anus”. (Comunicatul se referă la un articol apărut pe portalul Opinie de Carei – n.r.)
Atât Poliția, cât și DGASPC Satu Mare a demarat câte o anchetă în acest caz. Dorim să specificăm că incidentul s-a petrecut duminică, după amiază, nu noaptea, așa cum arată publicațiile. Cercetările interne preliminare arată că cel mai probabil, a avut loc o altercație, fără tentă sexuală. Lopata despre care se vorbește este o lopețică de jucărie, cu care beneficiarii s-ar fi luat la bătaie. La acest centru majoritatea celor internați fiind persoane cu handicap psihic sever, ei sunt predispuși la agresivitate, deci necesită o atenție speciala din partea angajaților. Ancheta se află în derulare.
Conducerea DGASPC Satu Mare, în conformitate cu normele în vigoare și în vederea bunei derulări a cercetărilor nu poate oferi alte relații, în timpul desfășurării anchetei Poliția este singurul organism abilitat de a oferi informații despre cazul anchetat. Însă, din punctul de vedere al Direcției, dacă se va dovedi veridicitatea cazului – chiar dacă este vorba doar de un act de violență fără tentă sexuală, – iar personalul centrului se face responsabil de cele întâmplate, se vor lua măsurile drastice (până la desfacerea de contracte de muncă, sau chiar și reorganizarea centrului). Sancțiunile vor viza toți angajații, de la conducerea unității până la portar, urmând ca aceștia să suporte și consecințele stabilite de lege.
Pagina online presasm.ro revine și asupra cazulului băiatului de la acest centru, decedat în ianuarie în timp ce încerca să fugă la neamurile sale. Sursele afirmă că ceilalți pacienți ai Centrului Cristiana au scos zvonuri prin oraș că, înainte de a încerca să fugă și acest tânăr ar fi fost violat de un alt pacient.
Autopsia efectuată nu a consemnat așa ceva., ancheta Poliției nefiind finaalizată nici în acestt caz.
Director general
Dragoș Mariana