Deputatul Romeo Nicoară a luat atitudine vizavi de situația existentă la Centrul Christiana din municipiul Carei, unde în luna ianuarie un tânăr a decedat agățat de gardul centrului, chinuindu-se groaznic înainte de a-și găsi sfârșitul, iar zilele trecute o tânără a fost agresată sexual de către un bărbat internat în același centru.

romeo nicoara

Reproducem poziția deputatului Romeo Nicoară
Situația de la Centrul Christiana din municipiul Carei, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, trebuie lamurită cât mai urgent.
Gravitatea faptelor, dacă ele se confirmă, este de necuprins și trebuie luate măsuri urgente atât pentru protecția persoanelor internate acolo, cât și pentru tragerea la răspundere a celor ce sunt direct responsabili cu administrarea Centrului de recuperare de la Carei.
Asemenea acte de barbarism, semnalate în presa locală, încalcă demnitatea umană și drepturile elementare ale pacientului, precum și orice normă aplicabilă unui management profesionist și civilizat al acestei instituții. Cei vinovați și cei care au permis să aibă loc asemenea fapte trebuie să răspundă imediat.