Luni, 10 iunie 2019, de la ora 17.00, la Castelul Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de artă decorativă și pictură… „Căutând printre chipuri”… o altă poveste în castelul Károlyi, a artistelor Eva Dolha din Cluj-Napoca și Ștefania Adela Pop din Sighetu Marmației.

DSC_9153m

Evenimentul a fost deschis și moderat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. În cadrul manifestării culturale au luat cuvântul: Robert Laszlo, poet, manager al Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Satu Mare; Felician Pop, scriitor și director adjunct al Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Satu Mare, Ion Mariș, scriitor și editor dinSighetu Marmației și artistele Eva Dolha, respectiv Ștefania Adela Pop.
Momentul artistic a fost susținut de prof. Vlad Pașca, alături de Taraful Ceatăra. Aceștia au interpretat două fragmente din Concertul pentru vioară și orchestra în Sol Major și La minor, partea I, de Antonio Vivaldi și un fragment din Balada lui Ciprian Porumbescu.
Expoziția este deschisă publicului în perioada 10 – 28 iunie 2019, conform programului de vizitare a Muzeului din Castel.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Primăriei Municipiului Carei, Direcției de Cultură a Municipiului Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.