Duminică, 26 mai 2019, cu ocazia alegerilor europarlamentare și a referendumului, sunt așteptați la urne 20.615 careieni cu drept de vot înscriși pe listele electorale permanente. Careienii vor putea vota, la fel ca și în cazul alegerilor precedente, în cele 14 secții de votare care vor funcționa pe raza municipiului.

europarlamentare
Secțiile de votare din Carei:
1. Liceul Calasantius
2. Colegiul Iuliu Maniu
3. Liceul Simion Bărnuţiu
4. Şcoala Gimnazială nr.1
5. Şcoala Vasile Lucaciu
6. Grădiniţa nr.9
7. Grădiniţa nr.10
8. Fosta Şcoală Gimnazială nr.3
9. Liceul Teoretic
10. Grădiniţa nr.5
11. Grădiniţa nr.8
12. Muzeul Municipal
13. Şcoala nr.4
14. Ianculeşti
Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urna specială (mobilă) de la secția de votare cea mai apropiată de locul în care se află în ziua alegerilor printr-o cerere scrisă însoțită de documente justificative. Cererea se depune sâmbătă, între orele 18.00-20.00. Duminică, o echipă formată din doi membri ai biroului electoral se va deplasa la locul unde se află alegătorul.
La alegerile pentru Parlamentul European, careienii au de ales între listele a 13 partide sau alianțe electorale, respectiv trei independenți.
În cadrul referendumului pentru justiție, careienii trebuie să răspundă simplu, prin „da” sau „nu”, la cele două întrebări de pe cele două buletine de vot.