La Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei s-a desfășurat azi cea de-a doua ediție a concursului ”Împreună pentru un mediu sănătos”. Competiția a fost organizată în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare.

DSC_0056

La deschiderea oficială a concursului au fost prezenți vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Radu Roca, și directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy. Oficiile de gazdă au fost făcute de directorul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, Emeric Gindele, și directorul adjunct Mircea Terheș.
Elevii s-au întrecut în cadrul a două categorii: una teoretică, în care au prezentat referate despre ambrozia, mai cunoscută ca și iarba pârloagelor, și efectele sale negative asupra sănătății omului, respectiv o probă practică de conducere a tractorului, care s-a desfășurat la poligonul unității școlare.
Festivitatea de premiere s-a desfășurat în cantina liceului gazdă. Premiile și diplomele au fost înmânate de către vicepreședintele ANPM, Radu Roca, directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, și directorul adjunct Mircea Terheș.
La concurs au participat elevi de la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu, Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei, Școala Gimnazială Andrid, Școala Gimnazială Berveni, Liceul Teologic Romano- Catolic Ham Janos din Satu Mare, respectiv Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” din Satu Mare.