Vineri, 17 mai 2019, începând cu ora 11.15, în Sala de Simpozioane a Castelului Károlyi din municipiul Carei, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „In Memoriam Titus Doboș”, cu ocazia împlinirii a doi ani de la trecerea în neființă a îndrăgitului profesor și artist, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_8213
În cadrul evenimentului au luat cuvântul Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care a luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei. A mai rostit câteva cuvinte profesorul Adrian Țineghe, un bun prieten al regretatului profesor Titus Doboș. Acesta a împătășit celor prezenți mai multe detalii despre profesorul Doboș, dar și amintiri comune legate de acesta.
Expoziția cuprinde fotografii realizate de acesta, dar și informații biografice, puse la dispoziție de familia dânsului. Pe lângă activitatea de dascăl, Titus Doboș a fost și o personalitatea remarcabilă a culturii careiene, fiind membru al Foto-Cineclubului „9 Mai” și al Clubului „Miraj”, alături de membrii acestuia atingând o serie de performanțe deosebite în anii ’70 – ’80. După o pauză mai lungă, Titus Doboș a revenit, în 2014 cu o expoziție individuală dedicată memoriei mamei sale. A continuat activitatea în domeniul cultural, publicând trei volume memorialistice: „Amalgam”, „Nostalgii pozitive” și „Însemnări târzii de lumini și umbre”. Cu ocazia lansării celui de-al doilea volum, profesorului Titus Doboș i-a fost înmânată „Diploma de Excelență”, din partea Direcției de Cultură a Municipiului Carei, pentru contribuția semnificativă adusă la dezvoltarea vieții culturale careiene. După lupta îndelungată cu o boală crâncenă, profesorul Titus Doboș a încetat din viață la 18 mai 2017.
La eveniment au participat mai multe clase de elevi de la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu”, alături doamnele profesoare Zota Lavinia, Ciucoș Monica, Blideran Rodica și de la Liceul Teoretic Carei, alături de domnul profesor Adrian Țineghe.
Expoziția, organizată cu sprijinul familiei domnului Titus Doboș, va putea fi admirată și în cadrul manifestării ”Noaptea Muzeelor”, sâmbătă 18 mai 2019, între orele 9-24.
Expoziția va fi deschisă publicului timp de două săptămâni.