Povestea vinurilor sătmărene continuă și în 2019. Sărbătorim produsele viticultorilor și oferim iubitorilor de vin o nouă experiență a gustului de calitate. Zeci de crame, vinuri premiate, artiști de renume și ansambluri folclorice vă așteaptă la Festivalul Vinului Sătmărean, în zilele de 4 și 5 mai, în parcarea Shopping City Satu Mare, informează Consiliul Județean Satu Mare.

marcel pavel
Festivalul face parte din proiectul numit “Drumul Vinului sătmărean”, dezvoltat de Consiliul Județean Satu Mare, în urma unei finanțări europene prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Cod SMIS: 22194
În cadrul festivalului vom premia cele mai bune vinuri din județul Satu Mare, în cadrul Concursului Județean de Vinuri Nobile. Probele producătorilor sătmăreni vor fi jurizate de unii dintre cei mai mari specialiști din industria vinului.
Pe scena festivalului care celebrează tradiţiile bogate ale vinificaţiei în județul Satu Mare, vor urca artiști de renume care vor întreține atmosfera de sărbătoare. Marcel Pavel și Freddie (HU) sunt invitații speciali ai evenimentului.
Găzduim în cadrul festivalului și cea de-a IX-a ediție a Galei de premiere „Luminătorii satelor”, în cadrul căreia vor fi celebrate personalităţile locale care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea spirituală a localităţilor din care provin.
Vă prezentăm programul complet al festivalului:
SÂMBĂTĂ 04.05.2019
16:00 Premierea concursului de vin
17:00 Gala de premiere „Luminătorii satelor”- ediția a IX-a
În program:
Petrică Mureșan
Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”
Ansamblul Folcloric al Județului „Szamoshát”
18:30 Marian Buzilă
19:30 Funk You
21:00 Marcel Pavel

DUMINICĂ 05.05.2019
17:00 Elevii Școlii de Arte
18:00 XXL
20:30 Freddie
Sursa: Consiliul Județean Satu Mare