Un consilier local careian, pe numele său Ilie Ciuta, de care în ultima vreme mai scrie doar nevastă-sa, nu se poate debarasa de miştourile sale ieftine, care probabil că ar prinde prin sudul oltenesc al ţării, dar nu au deloc priză la public în liniştitul şi civilizatul Carei.

opinie

Pe profiulul său de „întreprinzător local, consilier municipal” îmi poceşte în mod intenţionat numele de familie, înlocuind litera „a” cu „e”. Astfel, de la „Szasz” se ajunge la „Szesz”, care în limba maghiară înseamnă spirt, alcool. Nu mă deranjează în mod deosebit, căci de la consilierul Ilie Ciuta nici nu mă aşteptam la altceva.
Însă aş fi curios cum ar reacţiona incisivul consilier local dacă, de exemplu, aş schimba şi eu litera „t” cu „m” în numele său, rezultând astfel o mândreţe de „Ciuma”. Aş putea folosi şi eu această poceală de nume mult şi bine. Numai că bunul simţ nu mă lasă să cobor la un asemenea nivel „intelectual”. Şi sunt ferm convins că nici cititorii portalului Opinie de Carei nu ar aprecia asemenea „ciutisme” ieftine şi de prost gust.