Un câine legat de către stăpânul său cu un lanţ gros de metal de un copac situat într-o zonă părăsită, lăsat astfel să moară de foame sau de sete, a fost găsit vinerea trecută de un trecător inimos şi apoi eliberat. Cazul a fost adus în atenţai opiniei publice de către Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Puffi Carei.

„Un individ, căci om nu îi pot spune, şi-a dus căţeluşa departe de casă şi a lega-o de un pom cu un lanţ gros de vacă. Bietul animal a stat câteva zile legat de copac, într-o zonă părăsită, fără apă şi fără mâncare. Până la urmă ar fi murit în chinuri groaznice dacă prin zonă nu ar fi trecut vinerea trecută un om de bine. Biata căţeluşă a început să latre, cerându-i astfel ajutorul”, a declarat preşedintele Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean.
Cu multă răbdare, biata căţeluşă a fost eliberată. La început a fost agresivă, temându-se de salvatorii săi. „Când am ajuns acolo, a crezut că vrem să-i facem vreun rău şi părea să fie agresivă, ştiind că numai „omul” i-a făcut rău. Însă, simţind că vrem să o salvăm, a căpătat încredere în noi şi astfel am reuşit în sfârşit să o eliberăm de lanţul cel gros”, a adăugat preşedintele Maria Ardelean.
Căţeluşa a fost luată în îngrijire de către o careiancă inimoasă, până i se va găsi un stăpân care să o adopte. „Căţelusa salvată vineri o idolizează pe doamna ce o ţine în foster. Este foarte fericită, cred că niciodată nu s-a bucurat de atâta atenţie şi dragoste. Sperăm că îi vom găsi şi un stăpân iubitor”, a declarat Maria Ardelean.