Firma Steiger SRL, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu din municipiul Carei, în anul şcolar 2019-2020, oferă tinerilor absolvenţi de gimnaziu posibilităţi de formare profesională în sistem dual, în calificările de operator la maşini cu comandă numerică şi lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic.

steiger1
Sunt disponibile 14 locuri cu predare în limba română la calificarea de operator la maşini cu comandă numerică și 14 de locuri la calificarea lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic, tot în limba română, în colaborare cu Steiger SRL.
Mai multe informaţii se pot obţine la:
– Steiger SRL, Carei, str. C-tin Mille 5, tel: 0261/866.782, email: office@steiger.ro, http://www.steiger.ro;
Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu, Carei, str. Rakoczy Ferenc 12, tel: 0361/402.226, http://www.liceulsimionbarnutiucarei.ro.
Standul firmei Steiger a stârnit un interes deosebit în rândul viitorilor aboslvenţi ai claselor a VIII-a din zona Careiului care au participat la Săptămâna Meseriilor, eveniment educațional destinat promovării învăţământului profesional, în mod special al celui în sistem dual, organizat în aceste zile de către Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu.
Firma Steiger, ȋnfiinţată în 1994, orientată în principal spre export, are ca domeniu principal de activitate fabricarea structurilor metalice pentru hale industriale. De asemenea, produce diferite confecţii metalice, utilaj tehnologic, şi mai nou gama de fabricaţie s-a extins cu prelucrări mecanice pe freze CNC.
Compania se angajează să ofere oportunități de dezvoltare profesională pentru tinerii din zonă. Firma noastră a fost printre primele unităţi care au implementat programul dual de formare profesională, după exemplul german.
La sediul companiei elevii pot pune în practică cunoștințele dobândite la cursurile de pregătire teoretică, ȋnvaţă să folosească uneltele şi utilajele unei fabrici moderne,utilată la nivel european.
Abilitățile dobândite în timpul perioadelor de practică pot asigura unui tânăr, după angajare, un suport financiar stabil, pe termen lung.

steiger2