Vincze Lóránt, candidat aflat pe poziţia a doua pe lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European, s-a aflat azi în vizită în municipiul Carei, unde s-a întâlnit cu primarul Eugen Kovacs, preşedintele Organizaţiei Municipale a UDMR Carei, protopopul reformat de Carei, Tolnay István, preoţii reformaţi Balogh Enikő, Erdős Csaba, respectiv consilierul judeţean UDMR Balogh Sándor.


Primarul Eugen Kovacs a declarat că Uniunea Europeană este extrem de importantă pentru Carei, întrucât municipiul nostru se poate dezvolta în special prin proiecte finanţate din fonduri europene. În calitate de preşedinte al UDMR Carei, Kovacs a arătat că este foarte important pentru maghiari să fie cât mai bine reprezentaţi la nivelul Parlamentului European şi i-a solicitat viitorului europarlamentar Vincze Lóránt să vină cât mai des în zona Careiului.
La rândul său, candidatul Vincze Lóránt a accentuat importanţa colaborării dintre UDMR şi bisericile maghiare, pledând pentru o mobilizare cât mai masivă a minorităţii maghiare la urne cu ocazia alegerilor europarlamentare din 26 mai. Vincze Lóránt a adăugat căpentru realizarea acestui deziderat se impune unificarea tuturor maghiarilor din bazinul carpatic la europarlamentare.