Primăria Carei îi îndemnă pe cetățenii care locuiesc în cartiere să înființeze asociații de proprietari, întrucât există posibilitatea accesării de fonduri europene în vederea izolării termice a blocurilor, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

_DSC6115
”Săptămâna trecută a fost la noi, la Primăria Carei, conducerea Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, la o întâlnire obișunită, în cadrul căreia am analizat proiectele depuse și oportunitățile de viitor. Printre programele care mi-au atras atenția au fost cele privind izolarea termică a blocurilor. Contribuția proprietarilor de apartamente va fi cuprinsă între 5-10%, însă o condiție de bază este înființarea asociațiilor de locatari. Consider că este o oportunitate care nu trebuie ratată de către careienii care locuiesc la bloc, chiar și de către cei care și-au izolat prin forțe proprii apartamentele. Vom reveni cu amănunte privind acest program. Oricum, Primăria Carei va sprijini cetățenii la înființarea acestor asociații și va suporta cheltuielile legate de întocmirea proiectelor tehnice pentru lucrări”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.
În 2017, Primăria Carei a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea celor patru blocuri turn din municipiul, proiectul fiind finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3. Proiectul intitulat ”Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale în Municipiul Carei, Componenta Blocuri Turn (4 blocuri)” are valoarea totală de 2.686.249,00 lei, valoarea nerambursabilă fiind de 1.578.801,15 lei.