Un caz de-a dreptul incredibil s-a petrecut duminică, la prânz, în Grădina Viilor din municipiul Carei. O persoană necunoscută a tras cu o armă de foc într-un câine aflat într-o curte, asta în timp ce stăpânii animalului, doi pensionari, se aflau în casă şi se uitau la televizor.

caine impuscat

Sesizaţi asupra acestui incredibil act de cruzime, conducerea Asociaţiei Puffi a anunţat luni dimineaţă Poliţia Municipiului Carei. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru a identifica autorul împuşcăturii. De asemenea, câinele a fost dus la Direcţia Sanitar-Veterinară în vederea efectuării autopsiei. În urma autopsiei se va stabili dacă autorul a folosit gloanţe sau alice. În cazul în care a folosit puşcă sau pistol, acesta va putea fi identificat destul de uşor în urma expertizei balistice. Pe lângă actul de cruzime împotriva câinelui nevinovat, aflat în curte, autorul va trebui să răspundă penal şi pentru faptul că a pus în pericol viaţa celor doi pensionari, care se uitau la televizor în propria lor casă.
„Duminică, în jurul orelor 13.00-13.20, stăpânii bietului cainelui, soţ şi sotie, luau masa, iar televizorul mergea pe maxim, oamenii fiind mai în vârstă. Astfel, aceştia nu au auzit ce se întâmplă afară, chiar în curtea lor. După ce au mâncat, stăpânul a ieşit în curte ca să-i dea de mâncare câinelui. Spre mirarea sa, câinele era în spatele casei, sub o chiuvetă, tremurând. Întrucât nu i-a vazut rana, l-a mângâiat, gândindu-se că poate câinele a auzit un zgomot mai puternic şi s-a speriat. I-a lăsat mâncarea şi s-a întors în casă, fără să-şi dea seama că bietul câine este împuşcat. Mai târziu, a ieşit din nou să vadă ce face câinele. Bietul animal se retrăsese undeva lateral, având dureri îngrozitoare. Stăpânul şi-a găsit câinele fără suflare. Bietul animal murise. Era era plin de sânge, aşa cum se vede şi în pozele pe care le-am postat pe pagina de Facebook a Asociaţiei Puffi. Câinele era deosebit de iubit şi de îngrijit. Acesta a fost adoptat de adăpostul nostru şi eram tare mulţumiţi de cum arăta acest suflet nevinovat”, a declarat preşedintele Asociaţiei Puffi Carei, Maria Ardelean.
Actele de cruzime împotriva câinilor au înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultima perioadă. La sfârşitul lunii trecute, mai mulţi careieni au găsit bucăţi de parizer cu otravă împrăştiate intenţionat prin Carei. Având în vedere amploarea fenomenului, preşedintele Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean, suspecta că ar fi vorba de un grup bine organizat, iar acţiunea era îndreptată în primul rând împotriva câinilor şi pisicilor fără stăpân.