Un bărbat, care s-a pretins angajatulunei firme din Iaşi, care ar avea un punct de lucru în municipiul Satu Mare, a încercat să înşele o careiancă domiciliată pe strada Tineretului, cerându-i insistent suma de 150 de lei pentru a-i verifica instalaţia de gaz, deşi revivizia acesteia expiră abia anul viitor.

3
Imagine suprinsă de camera de supravghere din curtea careiencei

„Azi, înainte de masă, au sunat la poartă un bărbat care mi-au cerut să îl las în casă pentru a-mi verifica instalaţia de gaz, pretextând că avizul obţinut în urmă cu doi ani îmi va expira în luna mai. Bărbatul era însoţit de o femeie, care a stat tot timpul în autoturismul Opel de culoare albastră parcat în strad. Fără să se legitimeze, bărbatul m-a înştiinţat că va trebui să-i pltesc pe loc suma de 150 de lei pentru serviciile de verificare”, ne-a povestit careianca domiciliată pe strada Tineretului.
„I-am explicat bărbatului că instalaţia de gaz mi-a fost verificată anul trecut, iar costul verificării mi-a apărut pe factura emisă de furnizor. Acesta a început să ridice vocea, spunându-mi că el a fost trimis de la firmă şi că pe hârtia pe care o are apare că îmi va expira revizia. Când a văzut că nu am de gând să îl las în curte, mi-a lăsat o înştiinţare, în care mi se cere să fac o reprogramare pentru verificare. Am acceptat înştiinţarea pentru că mi-am dat seama că doar aşa pot să scap de respectivul bărbat”, a adăugat careianca.
„Ulterior, le-am povestit unor cunoscuţie de-ai mei de la furnizorul de gaz despre păţania mea. Aceştia mi-au spus că e vorba de o firmă fantomă şi să nu cumva să-i las în casă. Vă rog să relataţi despre ceea ce mi s-a întâmplat, în ideea că cei care vor citi articolul nu vor mai cădea în plasa acestor indivizi dubioşi”, a încheiat careianca.