Vineri, 01.03.2019, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a condus şedinţa lunară a Comisiei de Dialog Social. Conform ordinii de zi propuse, în deschiderea şedinţei a fost analizată solicitarea înaintată de către Uniunea Județeană Sindicală Sanitas Satu Mare privind revendicările salariaților din sectorul de sănătate și cel al educaţiei din judeţul Satu Mare, informează Instituţia Prefectului.

DSC_0021
Doamna Aurelia Pop, reprezentanta SANITAS Satu Mare a prezentat principalele nemulţumiri ale sindicaliştilor care privesc în principal modul de calculare a salariilor şi regulamentele de acordare a indemnizaţiilor şi sporurilor.
În partea a doua a şedinţei, reprezentantul Biroului executiv al Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare, organizație afiliată la Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” , a reiterat solicitările transmise urmare a întâlnirii care a avut loc la cabinetul prefectului în data de 27.03.2019 şi care privesc în special finalizarea elaborării pachetului legislativ al educației, asigurarea personalului didactic de predare calificat, plata sumelor rezultate din sentințe definitive judecătorești, stoparea violenței în școli, plata unor sporuri inclusiv pentru personalul nedidactic și degrevarea totală  a personalului didactic de conducere din învățământul preuniversitar.
Prefectul a luat act de revendicările transmise şi va înainta autorităţilor centrale memoriile, asigurând conducerile sindicatelor de susţinere instituţională.
La finalul şedinţei prefectul a felicitat doamnele prezente în sală şi le-a oferit câte un mărţişor.