Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a participat azi, 28 februarie 2019, la deschiderea celei de-a doua ediții a Academiei Agrare (Agrár Akadémia), care s-a desfășurat în castelul Károlyi, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

_DSC5759
Primarul Kovacs le-a mulțumit organizatorilor că au ales castelul drept locație a evenimentului, accentuând faptul că cea mai performantă agricultură din județul Satu Mare se face în zona Careiului. De asemenea, primarul Kovacs i-a îndemnat pe fermieri să se asocieze pentru a putea desfășura nu numai activități de producție, ci și de depozitare, respectiv procesare. Au mai luat cuvântul Tegledi Andrea, atașatul economic al Consulatului Ungariei de la Cluj, deputatul Magyar Loránd, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, și directorul Rețelei pentru Dezvoltare Economică din Europa Centrală, Skapinyecz Péter, respectiv reprezentanți ai AFIR și ai APIA Satu Mare.
La Academia Agrară, organizată de către Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, Asociația Agricultorilor Maghiari din Județul Satu Mare, Consiliul Tineretului din Județul Satu Mare și Ministerul Agriculturii din Ungaria, au participat peste 250 de fermieri din județ.