În cadrul unui interviu video postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, antrenorul principal al Victoriei Carei, Marius Botan, a dezvăluit că echipa va adopta un joc bazat pe posesie, respectiv un joc bazat pe contraatac în momentele în care necesită acest lucru. Marius Botan a mai vorbit despre pregătirile pe care le-a făcut echipa, despre lot şi despre obiectivele echipei în retur.

marius botan

În urma meciurilor de pregătire, antrenorul Marius Botan s-a decis asupra sistemului de joc pe care îl va adopta echipa. “Am jucat până în prezent două meciuri de pregătire, în care am folosit două sisteme de joc diferite. Consider că al doilea sistem pare să ni se plieze mai abine, acest 4-2-3-1. Probabil că pe acest sistem vom merge şi pe mai departe. Ce aş putea să mai spun? Am să pregătesc foarte bine şi jocul de posesie, un atac poziţional, pentru că vom petrece mult timp în jumătatea de teren adversă şi consider că, din punct de vedere al tacticii, al posesiei, trebuie să avem un joc cât mai combinativ, cât mai bun, să avem încredere să jucăm, să facem un joc combinativ. Datr totodată, având în cadrul lotului şi jucători tineri, de perspectivă pe viteză, mai ales în benzi, consider că şi jocul de contraatac se pliază foarte bine acestei echipe. Aşa că am să încerc să fac un mix din cele două, un joc bazat pe posesie, respectiv un joc bazat pe contraatac în momentele în care necesită acest lucru”, a declarat antrenorul Victoriei Carei.
După un cantonament intensiv, echipa se află pe drumul cel bun. “În prezent, pot să spun, din punctul de vedere al pregătirii fizice, că săptămâna trecută am terminat un cantonament, o săptămână în care timp de şase zile am făcut două, chiar şi trei antrenamente pe zi, în care am urmărit mai mult să-i pregătesc pe băieţi din punct de vedere fizic, lucru care consider că a şi reuşit. Tot ce mi-am propus în acea săptămână am reuşit să duc la bun sfârşit. Spre satisfacţia mea, niciun jucător nu s-a accidentat. Au reacţionat foarte pozitiv la aceste antrenamente dificile din punct de vedere fizic. Mai ales că la sfârşit de săptămână am programat un meci de pregătire împotriva celor de la AS Căpleni, un meci în care, indiferent de rezultat, băieţii m-au surprins într-un mod foarte plăcut. Deşi erau toţi cu febră musculară şi cu oboseală, au reacţionat foarte bine la această partidă. Am văzut la ei devotament, atitudine, concentrare, chiar dacă a fost doar un meci de pregătire, şi mi-a plăcut. Consider că după această săptămână putem spune că ne aflăm pe drumul cel bun”, a adăugat Botan.
Victoria Carei va avea un lot de 19 jucători, crescuţi toţi în Carei. “În acest moment, în cadrul lotului regăsim 19 jucători. Pot să spun că toţi cei 19 jucători sunt crescuţi aici, la Carei, jucători pe care mă bazez în următoarea perioadă. Mi-aş fi dorit foarte mult să am şi vreo doi jucători mai experimentaţi care în timpul jocului să mă ajute mai mult din teren. Din păcate, nu s-a reuşit, dar consider că, prin aceşti băieţi tineri pe care îi avem şi care au o ambiţie foarte mare de a demonstra, de a juca, atitudine corectă, lotul actual se pliază pe obiectivele pe care le avem pentru perioada următoare”, a spus antrenorul Marius Botan.
Victoria Carei va juca în 10 martie, în deplasare, la Foieni. “În prima etapă, pe 10 martie, vom începe în deplasare, la Foieni, primul meci oficial. Dar în etapa a doua, pe teren propriu, sper să avem parte de cât mai mulţi supoerteri. Asta ne interesează, acesta este obiectivul principal în retur, să readucem cât mai multe persoane la stadion. Sigur, şi aceşti băieţi trebuie să-i răsplătească pe suporteri cu un joc cât mai bun, cât mai convingător, pentru care să merite să îşi aloce două ore din timpul lor privat pentru a urmări această echipă frumoasă, aflată în formare în momentul de faţă”, a încheiat antrenorul Marius Botan.

victoria antrenament