Știm cu toții că în 14 februarie lumea întreagă sărbătorește Valentine’s Day, o sărbătoare atât de populară în special în rândul adolescenților. În această zi dedicată iubirii, Departamentul de Cultură, Educaţie şi Programe Scolare al CSE Liceul Teoretic Carei a organizat activități diverse, în speranța petrecerii unor momente plăcute în timpul pauzelor.

IMG_0558
Valentine’s Day este in egală măsură una dintre cele mai celebrate, dar și cele mai îndelung discutate sărbători. Fie că sărbătorim de Valentine’s Day sau de tradiționalul Dragobete, orice zi este un bun prilej pentru a ne exprima iubirea sau aprecierea față de alte persoane sau față de lucruri din viețile noastre.
Scopul acestei acţiuni a fost de a implica atât elevii cât şi profesorii într-o activitate educativă creativă.
De-a lungul întregii zile, unii au scris mesaje de dragoste, care au fost duse de către colegii lor din clasa a XI-a E persoanelor destinate.
La parterul liceului, departamentul a pregătit un colț Valentine, cu un panou pe care doritorii au postat mesaje în forma de inimioară și cuvântul „Te iubesc” în diferite limbi străine.
Tot aici, elevele Pașca Diana și Mihuț Teodora, asistate de pasionata de fotografie Hiri Melanie, au creat un atelier foto, în care doritorii au avut șansa de a se imortaliza cu o ramă înflorată specifică zilei sărbătorite.
Evenimentul a cuprins şi momente poetice, susţinute de elevele clasei a IX-a E, care au recitat poeme în limba engleză, pe tema iubirii.
Ca și încheiere a seriei de activităti dedicate zilei iubirii, elevii clasei a X-a E au format o inimă simbolică printr-un flashmob.
Activitatea a avut ca scop popularizarea sărbătorilor din spațiul anglo-saxon și dezvoltarea interesului elevilor.
Prof. Mențiu Gabriela