Din moment ce la nivel naţional un individ cu opt clase a ajuns să se dea medic şi să opereze pacienţi în clinici şi spitale, nu mai trebuie să mire pe nimeni că o femeie a ajuns să se pretindă ba poliţistă, ba jurnalistă prin piaţa agroalimentară din Carei. Însă e greu de înţeles ce a urmărit respectiva femeie, dacă stăm să ne gândim logic.

opinie

Faptul că femeia, a cărei identitate încă nu a devenit cunoscută publicului careian, le-a cerut unor comercianţi un kilogram de mere, o legătură de zarvaturi sau câteva cepe, este oarecum explicabil. Faptul că femeia respectivă ar trece printr-o perioadă financiară mai dificilă ar putea contitui o explicaţie pentru gestul său de a se pretinde jurnalist. Pentru o poză sau două pe post de reclamă a cerut să fie plătită în natură. Nu este exclus ca disperarea şi foamea să îl împingă pe om la asemenea gesturi extreme.
Însă devine extrem de neclar de ce falsa poliţistă a cerut să-i fie prezentate facturile pe care le-a fotografiat? La ce i-au folosit aceste facturi, căci ele nu au apărut în spaţiul public. În mod cert, nu i-au potolit foamea, cum s-a întâmplat în cazul merelor şi al zarzavaturilor. Proabil că femeia se confruntă cu probleme psihice grave din moment ce a recurs la asemenea gesturi extreme, care constituie infracţiuni.
Să sperăm că ancheta Poliţiei va fi dusă până la capăt şi va oferi publicului lămuririle necesare. Cel mai interesant aspect îl constituie identitatea femeii care a ajuns să se creadă poliţist economic pornit la vânătoare de facturi. În acel moment careienii îşi vor putea da seama dacă femeia este normală şi a avut doar un gest de rătăcire sau chiar este dusă rău de tot cu pluta. Poate vor reuşi să afle şi cine stă în spatele femeii, încurajând-o să încalce legea, uzurpând calităţi oficiale cum este cea de poliţist. În orice caz, până la urmă tot se va afla cine este individa tupeistă. Nu este exclus ca, într-un moment de luciditate, aceasta să îşi recunoască în mod public greşeala, asumându-şi faptele penale şi cerându-şi scuze de la cel/cei pe care i-a “controlat”. După cum nu este exclus să facă rost de ceva bănuţi şi să meargă apoi să plătească merele, zarzavaturile şi cepele pe care le-a luat cu japca, pretextând că este jurnalist. Sincer să fiu, îi cunosc personal pe toţi jurnaliştii din Carei şi aş putea băga mâna în foc că niciunul dintre ei nu poate coborî la un asemenea nivel de prostie şi de nesimţire.
Toate aceste întrebări îşi vor afla în cele din urmă răspunsul. Mai devreme sau mai târziu, careienii vor afla cine este femeia care se dădea când poliţistă, când jurnalistă şi vor reacţiona ca atare. Sunt extrem de curios dacă într-adevăr careienii vor rămâne şocaţi când vor afla cine este falsa poliţistă şi jurnalistă, după cum vorbesc unele surse judiciare. Vom trăi şi vom vedea!
Szasz Lorand

P.S. Contăm în continuare pe susţinerea portalului concurent Buletin de Carei şi a distinsei jurnaliste Daniela Ciuta în demersul de identificare a persoanei care s-a dat când jurnalistă, când poliţistă, discreditând astfel ambele profesii.