Mai mulți comercianți din piața agroalimentară Carei au semnalat că o femeie obișnuiește să le ceară tot felul de acte pretinzând că ar fi lucrător al Poliției Economice. Falsa polițistă este dotată cu un aparat de fotografiat, obișnuind să fotografieze actele pe care le cere pentru a le controla.

control-piata1

Mai mulți comericianți din piața agroalimentară Carei reclamă că sunt hărțuiți periodic de o femeie în vârstă de 50-55 de ani, care se prezintă drept lucrător al Poliției Economice, venit să le controleze actele. ”M-am trezit în magazin cu o femeie care mi-a spus că lucrează la Poliția Economică. Mi-a cerut mai multe facturi cică pentru a le controla. Mi s-a părut ciudat când a scos din geantă un aparat de fotografiat și a început să fotografieze facturile. Când am întrebat-o de când procedează în acest fel polițiștii de la Economic, a șters-o rapid din magazin”, a declarat un comerciant, sub protecția anonimatului.
Potrivit sursei citate, falsa polițistă de la Economic are în jur de 50-55 de ani și obișnuiește să circule destul de des prin piață. ”Femeia asta este destul de bine îmbrăcată și poartă tot timpul o cușmă de blană în cap. Mestecă gumă, vorbește tare repezit și destul de incoerent. După privire și după felul în care vorbește, e clar că are probleme psihice grave. Să vedeți cum își rotește ochii aceia bulbucați. Pur și simplu te sperii când îți vorbește. Însă după câteva minute îți dai seama că nu e normală la cap și nu poate fi polițistă. Probabil că simte și ea acest lucru și dispare imediat”, ne-a declarat sursa citată.
Potrivit informațiilor care circulă printre comercianți, uneori falsa polițistă nu se mulțumește doar să ceară acte în control. Alteori le pretinde comercianților câte un kilogram de mere, o legătură de zarzavaturi sau câteva cepe. Au fost cazuri în care femeia a pretins că ar fi jurnalistă și le va face reclamă pentru produsele pe care le pretinde și uneori le și primește.
În cazul în care femeia se prezintă din nou drept polițist sau reprezentant al unei alte instituții cu atribuții de control, comercianții din piață ar trebui să sune imediat la 112. Este inadmisibil ca o femeie cu probleme psihice grave să terorizeze bieții comercianți, arogându-și calități oficiale pe care nu le are. Nu de alta, dar asemenea fapte contituie infracțiuni, pedepsite de Codul Penal.