Președintele Consiliului Județean Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus s-au întâlnit azi la Căpleni cu primarul comunei și reprezentanții constructorului, și au predat amplasamentul pentru demararea investiției pe drumul județean DJ108C Carei (DJ 108M) – Căpleni, informează Consiliul Judeţean Satu Mare.


Porțiunea de drum cuprinsă în proiect pentru modernizare, începe în municipiul Carei și continuă în localitatea Căpleni, până după Biserica și Mănăstirea Franciscană ,,Sfântul Anton de Padova”, un important obiectiv turistic al județului Satu Mare, vizitat zilnic de numeroși turiști din țară și străinătate.
Contractul de modernizare a fost semnat la mijlocul lunii decembrie 2018 cu Asocierea de firme Samcif SA, Alfa Rom SRL, Construcții Drumuri SA, Viakon Drum SRL și SVA Asisteh SRL, prin Samcif SA. Executantul are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 9 luni pentru execuția lucrării. Vor fi modernizați 3,4 km de drum și vor fi amenajate rigole, șanțuri betonate, podețe și se vor realiza lucrări de siguranța circulației, respective marcaje, indicatoare rutiere, borne kilometrice.
Investiţia este suportată din fonduri PNDL II și din bugetul propriu al județului Satu Mare și este în valoare de 5,1 milioane de lei, sumă care include și TVA.