Organizația Pro România Satu Mare a înființat în ultimele zile organizații în patru localități din județ – Tășnad, Odoreu, Crucișor și Bârsău, atragând atât politicieni cu experiență cât și foarte mulți tineri și persoane neimplicate politic până acum, toți animați de dorința de a schimba ceva în bine în țară și în județul Satu Mare și de a constitui o alternativă viabilă la politicile distructive ale PSD, se arată într-un comunicat de presă al Pro România Satu Mare.

pro romania
În toate cele patru localități, în prezența coordonatorilor județeni Octavian Petric și Dorel Coica, s-au constituit nucleele viitoarelor organizații, în care au fost cooptați foarte mulți tineri și persoane care vor să schimbe lucrurile în bine în România.
La Tășnad, Pro România l-a cooptat în urmă cu două săptămâni pe fostul șef al PSD Tășnad, Adrian Farcău, care a renunțat la mandatul de consilier local PSD pentru a se alătura echipei conduse la nivel național de Victor Ponta. De asemenea, consilierul local Bianca Aciu și-a dat demisia din PSD, alături de doi social-democrați aflați ca supleanți pe lista pentru Consiliul Local, respectiv Radu Ciceo și Gheorghe Mastan. Prima întâlnire a nucleului organizației a avut loc vineri, urmând ca aceasta să se constituie oficial săptămâna viitoare. Alături de aceștia, mai mulți membri ai PSD Tășnad, din care foarte mulți tineri, s-au alăturat organizației Pro România.
Un alt tânăr va fi coordonatorul organizației Pro România Odoreu. Mircea Dumitrean are 33 de ani și a decis să se implice politic pentru a schimba mersul lucrurilor în România. ”Am ales să facem o echipă tânără, de persoane care nu au mai fost implicate politic. Toți suntem egali în partid. Deocamdată nu există o ierarhie. După alegerile europarlamentare vor stabili candidații în funcție de rezultate, pe o meritocrație”, a declarat coordonatorul Pro România Odoreu.
Tot tineri sunt și coordonatorii organizațiilor locale din Crucișor – Dani Coza și Bârsău – Andrei Ciurdaș, ambii din generația de 30 de ani.
”Muncim în această perioadă pentru a înființa organizații în toate localitățile din județul Satu Mare. Avem un feedback foarte bun de la populație și sunt foarte mulți tineri care au decis să ni se alăture, în misiunea noastră de a construi o alternativă de stânga credibilă. Vrem să ajutăm tinerii să rămână în țară, să se implice în politică pentru că doar așa vom schimba ceva. Misiunea noastră este să arătăm că se poate construi pentru oameni fără să ne fundamentăm acțiunile pe ură, certuri interminabile și să promovăm decența în comportament și exprimare, respectul pentru valori autentice”, a declarat deputatul Octavian Petric, coordonator al Pro România Satu Mare, împreună cu Dorel Coica.
Pro România Satu Mare și-a propus ca în următoarele două săptămâni să constituie organizații în toate localitățile din județ, iar în paralel se înființează și organizațiiile locale din municipiul Satu Mare.