Problema devierii traficului greu de pe străzile careiene pe varianta de ocolire nu este atât de simplă pe cât încearcă să o prezinte tot felul de pseudospecialişti multilateral dezvoltaţi, care se pricep în ultima vreme la toate, de la şmirghel, la jurnalism şi la (in)cultură, ba mai nou şi la traficul rutier.

opinie
Pseudospecialiştii la care mă refer se revoltă de faptul că TIR-urile continuă să tranziteze străzile municipiului, deşi centura Careiului a fost dată în folosinţă în luna decembrie a anului trecut. Însă chiar şi aceşti pseudospecialişti sunt nevoiţi să admită că numărul TIR-urilor care circulă prin Carei s-a diminuat foarte mult în ultima perioadă.
Indiferent că ne place sau nu, TIR-urile vor circula pe străzile Careiului din cel puţin trei motive:
1. Zonele industriale ale Careiului sunt situate de cealaltă parte a localităţii faţă de traseul variantei de ocolire. Mă refer la firmele care îşi desfăşoară activitatea în zona din jurul fabricii de ulei Ardealul, respectiv la firmele care activează în zona fostului Unio mic şi a fostei fabrici TRUM Carei. Toate TIR-urile care fac aprozivionarea sau desfac producţia firmelor respective sunt nevoite să circule pe străzile din municipiu. Este vorba de o realitate pe care nu o pot contrazice nici măcar pseudospecialiştii în şmirghel.
2. În municipiul Carei îşi desfăşoară activitatea mai multe supermarketuri, care comercializează un volum imens de produse. TIR-urile care le aduc aceste produse trebuie să circule pe străzile din Carei pentru a le putea aproviziona cu mărfurile necesare.
3. Trebuie să circule pe străzile din Carei şi TIR-urile care vor să ajungă la agenţii economici din Foieni, Urziceni, Cămin, Lucăceni sau Berveni. Nu pentru că şi-ar dori în mod expres, ci pentru că nu au altă alternativă.
În concluzie, pseudospecialiştii în şmirghel se agită şi incită degeaba. Singura soluţie viabilă ar constitui-o realizarea unui adevărat inel rutier în jurul Careiului. Primăria Carei a depus spre finanţare, împreună cu oraşul Nyirbator din Ungaria, un proiect transfrontalier privind construirea unui drum de ocolire şi pe cealaltă parte a municipiului, pentru a completa astfel centura inaugurată recent. Din păcate, din cauza unor calcule meschine ale politicienilor din judeţul învecinat din Ugaria, proiectul nu a reuşit să primească finanţare. Dar speranţa nu este pierdută definitiv. Însă chiar şi în cazul în care se va realiza respectivul drum de ocolire, TIR-urile care aprovizionează supermarketurile şi firmele care au sediul în municipiu tot vor fi nevoite să circule pe străzile Careiului. Căci nu toată lumea are firmă a cărei producţie a ajuns să încapă în portbagajele autoturismelor personale sau în dubiţe folosite şi la transportul de băuturi alcoolice.
Szasz Lorand