Miercuri, 23 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, reprezentanții Bibliotecii Municipale Carei, în parteneriat cu elevii clasei a II-a A, învățătoare Iluțan Lorena, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei a sărbătorit 160 ani de la Unirea Principatelor, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.


Evenimentul a debutat în sala de clasă, unde elevii au fost informați despre semnificația Micii Uniri printr-o prezentare multimedia realizată de doamna învățătoare. Informații inedite despre eveniment au fost descoperite de elevii participanți printr-un joc de cartonașe colorate extrase pe rând de fiecare elev. Atmosfera adunărilor ad-hoc din Moldova dedicate unirii a fost evocată de bibliotecara Nicoleta Latiș prin lectura poveștii „Moș Ion Roată și Unirea” de Ion Creangă. Elevii și-au demonstrat abilitățile artistice prin confecționarea din hârtie a unor hori românești în format 3D. La activități a participat și directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1, prof. Nicolae Moldovan.
Evenimentul s-a încheiat în curtea școlii cu „Hora Unirii”, dansată de elevii școlii împreună cu profesorii.
Pentru implicarea în eveniment, elevii au fost răsplătiți cu diplome de participare, iar doamna învățătoare a fost recompensată cu o Diplomă de Merit din partea Direcției de Cultură și Sport Carei.