Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a participat astăzi, 23 ianuarie 2019, la o întâlnire cu profesorii de limba și literatura română, istorie și geografie de la secțiile cu predare în limba română ale școlilor și liceelor din municipiul nostru, în vederea elaborării unui compendiu care să completeze cunoștințele elevilor careieni cu informații despre istoria locală, personalitățile locale, dar și despre cultura, arta, muzica şi literatura careiană, informează Primăria Carei.

dsc_0352

Compendiul va fi folosit ca suport pentru predarea ca materie opţională a acestor cunoştinţe despre trecutul Careiului, urmând a se adresa elevilor din ciclul gimnazial sau liceal. Potrivit primarului Eugen Kovacs, acest compendiu trebuie să stimuleze patriotismul local în rândul elevilor careieni.
Cadrele didactice s-au arătat interesate să colaboreze la elaborarea compendiului, care să pună accent pe multiculturalitatea Careiului, înaintând mai multe sugestii referitor la forma şi conţinutul lucrării. Compendiul va fi editat în limbile română şi maghiară, iar cheltuielile de editare şi tipărire vor fi acoperite din bugetul local. Colectivul care va edita ediţia în limba română va fi coordonat de bibliotecara Nicoleta Latiş, iar cel de limba maghiară de către profesorul universitar Végh Balázs Béla.
Primarul Eugen Kovacs a mai arătat că Primăria Carei doreşte să finanţeze elaborarea unei monografii complexe a localităţii, precum şi deschiderea unei librării de utilitate publică care să deservească comunitatea careiană.