Cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, în Carei vor fi organizate o serie de manifestări culturale dedicate poeților maghiari Ady Endre și Fényi István. În acest an se împlinește un secol de la moartea poetului Ady Endre, respectiv de la nașterea poetului careian Fényi István, informează Centrul Cultural.

plakat-press-m- (1)

Șirul manifestărilor va debuta în data de 19 ianuarie 2019, de la ora 11.00, în sala festivă a Primăriei Carei. Oamenii de cultură Végh Balázs Béla și Kereskényi Sándor vor susține prezentări legate de creația poetului Ady Endre. Începând cu ora 12.00, autorul Végh Balázs Béla își va prezenta volumul ”101 de poezii despre Carei”, alături de directorul editurii Kriterion, H. Szabó Gyula. Programul va continua cu depuneri de coroane la busturile lui Petőfi Sándor, Kaffka Margit și Ady Endre din centrul Careiului.
Duminică, 20 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, vor avea loc depuneri de coroane la mormântul profesorului și poetului careian Fényi István, situat în cimitirul Mesterrészi. Începând cu ora 11.00, va avea loc dezvelirea unei plăci memoriale pe imobulul în care a locuit poetul careian, urmată de oficierea unei slujbe religioase la Biserica Romano-Catolică Josephus Calasantius. De la ora 12.00, la Primăria Carei va avea loc o masă rotundă pe tema ”Poetul Careiului, Careiul poetului”, urmată de recitări și o expoziție de carte.