Noul antrenor al Victoriei Carei, Marius Botan, îşi doreşte să formeze o echipă bună şi competivită, formată din jucători careieni şi din zona înconjurătoare. Lotul va fi stabilit în termen de două săptămâni, iar formula de joc va fi adoptată în funcţie de cum vor decurge meciurile de pregătire. Printre obiectivele lui Botan figurează şi recâştigarea încrederii jucătorilor şi a suporterilor.

botan1
Noul antrenor al Victoriei Carei îşi doreşte să aducă acasă jucătorii careieni, să instaureze o atmosferă plăcută în cadrul echipei, care să devină una cât mai competitivă. “Am participat la mai multe întâlniri cu domnul primar şi cu domnul viceprimar şi am reuşit să ajungem la o înţelegere. S-a luat o decizie. Din punctul meu de vedere, simt că mi-au fost aprobate cerinţele şi voi depune toate eforturile pentru a respecta termenii înţelegerii. Mai precis, eu mi-aş dori în primul rând să ne străduim să aducem acasă jucătorii careieni, care s-au născut în Carei sau care au crescut în acest oraş, fie la FC Kinder, la Clubul Şcolar Sportiv sau chiar la Victoria, punct de vedere împărtăşit şi de conducerea clubului. Un alt lucru, care îl consider foarte binevenit, este să instaurăm o atmosferă cât mai bună în cadrul echipei. Nu vom pune rezultatele pe primul loc în acest sezon, însă ne vom strădui să închegăm o echipă cât mai bună şi cât mai competitivă”, a declarat Marius Botan.
Lotul Victoriei Carei va fi stabilit în termen de două săptămâni, iar formula de joc va fi adoptată în funcţie de cum vor decurge meciurile de pregătire. “În general, îţi formezi sistemul de joc în funcţie de jucătorii pe care îi ai în lot. Acesta poate fi 4-4-2 sau 4-2-3-1, dar acest lucru îl voi stabili în periopada următoare. Din cei 17 jucători care sunt legitimaţi în prezent la club şi din jucătorii noi pe care încerc să îi aduc la Victoria, în decurs de circa două săptămâni voi forma un lot de de cel puţin 18 jucători. Am discutat cu mai multe echipe despre meciurile de pregătire, iar până în prezent Unirea Tăşnad am reuşit să stabilim data pentru disputarea unei partide. De asemenea, i-am contactat pe cei de la Valea lui Mihai. În mod sigur, vom reuşi să organizăm şi două meciuri de pregătire cu echipe din Ungaria, cu cea din Mateszalka, din Fehergyarma sau chiar din Csenger, la care mai am cunoştinţe şi prieteni, dar şi cu echipe din judeţul nostru, precum AS Căpleni sau o altă echipă din zonă. Aş dori să organizez cel puţin între cinci şi şapte asemenea partide de pregătire înainte de începerea campionatului, care va avea loc în 10 martie”, a declarat noul antrenor al Victoriei Carei.
După ce au colaborat eficient ani în şir la echipa de juniori, Marius Botan nu exclude o colaborare cu Tabi Zsolt şi la echipa mare. “Cu Tabi Zsolt am o colaborare foarte bună de mai mulţi ani, dar şi cu ceilalţi antrenori din oraş. De la Tabi Zsolt am învăţat foarte multe. Consider că este foarte util să rămână la echipă. El este antrenor principal la juniori, însă acest lucru nu exclude posibilitatea să mă ajute la echipa mare. De asemenea, dacă îmi cere sprijinul, în măsura în care îmi va permite timpul, voi continua cu cea mai mare plăcere colaborarea cu el la echipa de juniori”, a declarat Botan.
Noul antrenor al Victoriei Carei îşi doreşte să recâştige încrederea jucătorilor şi a suporterilor echipei. “Din păcate, în prezent, Victoria Carei, un brand sportiv important nu numai pentru Carei, ci pentru întregul judeţ, nu se bucură de o imagine prea bună. Nu ştiu precis care sunt cauzele, dar în ultimii doi ani am simţit că imaginea echipei s-a degradat puţin. Acum încerc să-mi readuc foştii jucători, respectivi cei pe care i-am crescut. Nu vreau să folosesc termenul de ademenire, căci îi voi pune în faţa unor lucruri concrete, le voi spune ce aşteptări concrete am de la ei, de ce vrem să încheiem contracte cu ei. Sper să recâştigăm atât încrederea jucătorilor, cât şi a suporterilor, astfel încât Victoria Carei să apară într-o altă lumină. Vom lua şi câteva măsuri de management, astfel încât să-i ţinem cât mai aproape pe spectatori şi pe suporteri”, a declarat noul antrenor al Victoriei Carei.
O astfel de măsură se referă la înfiinţarea unei pagini de Facebook pentru echipă, astfe încât relaţia cu suporterii să fie cât mai interactivă. “Vom comunica cât mai des cu publicul, jucătorii vor acorda interviuri, vom prezent evenimentele la care vom participa şi îi vom ţine zilnic la curent pe suporteri cu ceea ce se întâmplă cu echipa. Ne dorim să devenim cât mai apropiaţi de suporteri, dar şi de jucători, astfel încât aceştia să ajungă să caute chiar ei echipa noastră”, a adăugat noul antrenor.
Faptul că a devenit antrenor la Victoria Carei constituie un pas în carieră şi un motiv de mândrie pentru Marius Botan. “Consider că este o avansare în carieră. Tot timpul am fost alături de echipă, aşteptând cu răbdare să vină momentul în care voi primi şansa de a deveni antrenorul Victoriei Carei. Pentru mine este un motiv de mândrie. Voi depune toate eforturile posibile pentru a avea o activitate cât mai bună. Sper că voi beneficia de tot sprijinul, în primul rând din partea jucătorilor, apoi a conducătorilor clubului şi, nu în ultimul rând, din partea suporterilor. Aş vrea bucurăm cu un joc frumos în meciurile în care îşi pot vedea evoluând copiii, rudele sau copiii vecinilor şi prietenilor. Pentru mine este o provocare extraordinară şi aş vrea să îndeplineasc această sarcină într-un mod cât mai sincer şi mai serios cu putinţă. În primul rând, trebuie să formăm o echipă bună, competitivă, cu jucători din Carei şi din zonă, iar apoi vom vedea care vor fi obiectivele concrete în sezonul fotbalistic 2019-2020”, a încheiat Botan.