Chinuri groaznice! A murit agățat de un gard, în ger, doar în tricou și pampers

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei, care a decedat agățat de gardul centrului, s-a chinuit groaznic înainte de a-și găsi sfârșitul. Acesta a stat cel puțin șase-șapte ore în gerul pătrunzător, având pe el doar un tricou și un scutec pampers.

mortal

Tânărul fusese pregătit pentru culcare de către angajații centrului în prima noapte de după Revelion. În pofida numeroaselor camere de supravghere, acesta a reușit să părăsească dormitorul și apoi clădirea centrului, vrând să fugă pentru a ajunge la rudele sale.
Ceilalți pacienți ai Centrului Cristiana au început să povestească prin oraș că, înainte de a încerca să fugă, tânărul de 21 de ani ar fi fost violat de un alt bărbat internat în același centru. Chiar dacă cei care povestesc de viol suferă de afecțiuni psihice, este o pistă care trebuie verificată de către autorități.
În Carei se vorbește tot mai insistent despre condițiile suspecte în care a decedat tânărul de la Cristiana. Se zvonește că tânărul a reușit să fugă din centru întrucât pacienții fuseseră lăsați doar în grija a două infirmiere, deși în schimb ar fi trebuit să fie mai mulți angajați. Iar acum se încearcă a se pasa întreaga responsabilitate pentru decesul tânărului în cârca celor două infirmiere, care au avut de realizat și sarcini administrative în noaptea în care s-a petrecut tragicul eveniment.
Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a întâmplat tragedia. Înregistrările cerute de Poliție ar putea lămuri lucrurile, însă cu condiția ca acestea să nu fi fost șterse sau ca numeroasele camere de supraveghere să fi fost funcționale.
O altă anchetă este în curs de derulare la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, în subordinea căreia funcţionează Centrul Cristiana. În mod cert, cele două anchete independente vor stabili dacă zvonurile care circulă prin oraș au acoperire în realitate sau sunt, pur și simplu, doar simple zvonuri.