În cadrul acțiunii de deszăpezire a arterelor de circulație din municipiul Carei, angajații Direcției Servicii Publice Locale (DSPL) din cadrul Primăriei Carei au folosit 20 de tone de sare la sfârșitul săptămânii trecute, se arată pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

zap2
S-a intervenit cu două rabe dotate cu lame pentru zăpadă și dispozitive de împrăștiat sare, precum și cu alte trei buldoexcavatoare pentru degajarea zăpezii, a declarat directorul DSPL, Adorján Csaba.
Angajații DSPL au acționat prima oară pe arterele principale de circulație, iar apoi au deszăpezit trotuarele, stațiile de autobuz și străzile laterale. În urma intervenției prompte, 90% din străzile din municipiu au fost circulabile.
Angajații DPSL au întâmpinat greutăți când au intervenit în cartiere. Accesul utilajelor de deszăpezire este îngreunat de mașinile parcate de ambele părți ale străzilor. Conducerea DSPL atrage atenția persoanelor fizice și juridice că au obligația de curăța trotuarele din fața caselor și a sediilor, respectiv a punctelor de lucru.
Angajații Direcției Servicii Publice Locale se pregătesc să intervină prompt și în zilele următoare, având în vedere faptul că meteorologii prognozează noi ninsori abundente în zona Careiului.