La final de an, portalul Opinie de Carei acordă câteva premii personajelor care, în mod voluntar sau involuntar, au reuşit să descreţească frunţile cititorilor în cursul anului 2018. Sperăm că cei pe care i-am premiat deloc nu s-au supărat. Le urăm un sincer „La mulţi ani!”, în speranţa că vor reuşi să ne facă să ne mai descreţim puţin frunţile şi în 2019, chiar dacă va trebui să facem haz de necaz.

comediantii

Premiul “Panglica infinită” se acordă consilierului local Ilie Ciuta pentru perseverenţa de care a dat dovadă în războiul său personal cu pretinşii profanatori ai busturilor din municipiul Carei. După ce a reclamat de mai multe ori dispariţia panglicilor tricolore, consilierul Ciuta a transmis un avertisment extrem de dur, demonstrând că nu va ceda cu una, cu două. “Nu puteţi fura atâtea panglici tricolore câte pot eu să pun. Astăzi am făcut aprovizionarea”, a scris alesul local pe profilul său de “Întreprinzător local, Consilier municipal” de pe Facebook. Portalul Opinie de Carei îi urează mult succes în continuare consilierului local Ilie Ciuta în războiul de uzură pe care îl duce cu pretinşii profanatori, demonstrând că stocurile sale de panglică sunt aproape infinite. Să-l ţină în continuare panglica!


Premiul “The Fast and the Furioust” are doi câştigători. Unul dintre ei este careianul care, deşi a condus cât se poate de prudent, a reuşit performanţa de a distruge o staţie de autobuz din centrul municipiului Carei. Celălalt câştigător este careianul care a reuşit să-i aducă în pragul infarctului pe pescarii de la Vallaj, plonjând cu autoturismul în balta din localitatea de peste graniţă. Dacă mai au carnete, atenţie mai mare la volan în 2019!


Premiul “Lejeritate înainte de toate” se acordă deputatului clujean Adrian Dohotaru. Parlamentarul independent a participat la o şedinţă oficială a Consiliului Local Carei costumat în ţinută de ştrand. Bineînţeles că cei care l-au invitat s-au făcut că nu au observat acest mic amănunt, deşi în trecut au ţinut adevărate lecţii despre ţinuta vestimentară a altor persoane. Pentru un tânăr politician până şi o asemenea lejeritate poate aduce un spor de popularitate!


Premiul “Părintele rătăcit” se acordă fostului preot paroh din satul aparţinător Ianculeşti, pe numele său Gheorghe Sorian. Numai o rătăcire de moment ar putea explica cuvintele extrem de dure pe care părintele Sorian le-a adresat în biserică primarului municipiului Carei, Eugen Kovacs. ”Dacă Consiliul unguresc (Consiliul Local Carei – n.r.) vrea să ne ia pământul din cimitir, să vină ungurul (primarul Eugen Kovacs – n.r.), să-și ia capela și să și-o ducă sau să o îngrădească, căci noi ne vom putea duce morții de acasă, ca și până acum”, a spus preotul Sorian. Probabil o fi uitat de porunca biblică “Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”, indiferent dacă acesta este român, ungur sau de altă naţionalitate. Probabil că n-ar strica puţină recapitulare!

preot sorian

Portalul Opinie de Carei mai acordă un premiu special, intitulat “Virgula de aur”. Ineditul premiu, constând într-o carte intitulată “Gramatica Limbii Române, de la A la Z”, va fi transmis prin poştă fericitului câştigător, obişnuit să pună virgula între subiect şi predicat. Până şi nouă ne este ruşine să-i dezvăluim numele. Astfel, personajul la care ne referim nu va mai trebui să se ferească de virgule, de teamă că nu le pune la locul corect. Puţin studiu şi se rezolvă problema. Nu e nicio ruşine, căci tot timpul e loc de mai bine!