UDMR nu poate sprijini adoptarea bugetului de stat pe anul 2019 în forma actuală. “Chiar dacă proiectul de buget nu a fost prezentat Parlamentului, nu putem accepta propunerea ministrului de Finanţe ca, de exemplu, consiliile judeţene să fie omise din redistribuirea cotelor din impozitul pe venit, ca multe localităţi să primească mai puţini bani decât în 2018 sau în anii anteriori”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Satu Mare.

kelemen hunor

În cadrul întâlnirii pe care a avut-o vineri, în municipiul Sau Mare, cu delegaţii Organizaţiei Judeţene UDMR Satu Mare, Kelemen Hunor a accentuat faptul că situaţia actuală nu este cea mai fericită, însă responsabilitatea aparţine coaliţiei de guvernare. Proiectul bugetului de stat trebuia introdus în Parlamentul României în noiembrie, pentru că ar fi existat timp suficient pentru dezbateri şi pentru luarea unor decizii optime, a arătat liderul UDMR.
Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu poate să accepte nici faptul ca propunerile pentru sumele alocate drumurilor judeţene să fie jumătate faţă de cele cuprinse în bugetul de stat pe 2018, dar nici faptul ca sumele necesare în acest sens să nu fie asigurate pentru anul viitor în cadrul PNDL. “Degeaba ni se cere, nu sprijinim proiectul în forma actuală”, a declarat Kelemen Hunor la întâlnirea cu delegaţii Organizaţiei Judeţene UDMR Satu Mare.