Târg de Crăciun în scop caritabil la Liceul Tehnologic ”Iuliu Maniu” Carei

Târgul de Crăciun organizat astăzi, 13 decembrie, la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei face parte din proiectul „Petale-n vânt”, proiect civic de voluntariat și caritate implementat de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

IMG_20181213_084938
Elevii, coordonați de cadre didactice, realizează diverse produse care, prin intemediul unor târguri, își găsesc valoare materială pentru a oferi, în final, ajutor altor copii, mai puțin norocoși. Aceasta este ideea centrală a proiectului.
Proiectul este cea mai mare inițiativă de acest gen la nivel național, care are scopul de a sprijini financiar copiii defavorizați, prin intermediul unor activități de voluntariat și caritate
Anul acesta beneficiarul proiectului va fi Centrul de zi „Sfânta Tatiana” din cadrul Asociației „Acoperământul Maicii Domnului” Satu Mare. Așadar, toți banii adunați vor fi direcționați către această asociație.
Activitatea întreprinsă de Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei este doar o „petală” în cadrul acestui proiect caritabil şi omenos. Târgul de Crăciun a implicat 8 cadre didactice, precum și conducerea liceului, reprezentată prin prof. Micovschi Adrian, în calitate de director, și prof. ing. Oprea Dorina, în calitate de director adjunct.
Cadrele didactice înscrise în proiect sunt: Coșarcă Elena, Miclea Ramona, Sanislai Terezia, Popa Nicoleta, Nuna Mihaela, Moș Augustin, Zota Lavinia și Govor Aurelia, care este și coordonatorul proiectului la nivel de instituție. La târg au putut fi degustate prăjituri, cozonaci, ciocolată de casă, miere, gogoși, clătite, plăcinte și alte bunătăți. De asemenea, au fost expuse spre vânzare diferite decorațiuni de Crăciun realizate de către elevi.
În urma târgului de Crăciun organizat de Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei s-a strâns suma de 1.058 lei. Cum anul acesta beneficiarul este din Satu Mare, cecul final va fi înmânat reprezentanților centrului într-o conferință organizată la Satu Mare, în prezența tuturor coordonatorilor din școli.