În cadrul unui mesaj video postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, anul 2018 este caracterizat drept un an al proiectelor europene și guvernamentale pentru orașul nostru, fiind semnate deja contracte de finanțare de peste 25 milioane de euro.

eugen kovacs

”Stimați careieni, anul 2018, pentru orașul nostru, pentru Primăria Carei, a fost anul proiectelor europene și guvernamentale pe care le-am câștigat. Până la ora actuală am semnat contracte de peste 25 milioane de euro pentru proiecte, pe care le vom implementa începând de anul viitor. V-aș aduce aminte în primul rând de blocurile turn, cele patru, Șomoș este un proiect foarte frumos. Un alt proiect foarte frumos și important este reabilitarea iluminatului public din Carei, precum și două proiecte de mobilitate, prin care reabilităm căile Mihai Viteazul, 25 Octombrie, deci drumul Oradea- Satu Mare, străzile 1 Decembrie 1918, Mioriței, luăm șapte autobuze electrice, facem 18 km de piste de bicliști, trotuare șamd. Spun eu că vom schimba fața orașului în doi ani de zile”, a declarat primarul Eugen Kovacs. Edilul șef a adăugat că primăria Carei a depus spre finanțare și alte proiecte: ”Mai avem câteva proiecte depuse, pe care sper că le vom semna în continuare finanțarea, vorbesc despre un bazin de înot, vorbesc despre o bibliotecă cu videocinema și 70 de parcări pentru mașini”.
Primarul Kovacs își dorește ca în viitorul apropiat Careiul să arate ca și un oraș din Austria. ”În concepția mea, dezvoltarea orașului trebuie să ducă ca în trei ani de zile să arătăm ca și un oraș austriac. Unii s-ar putea să se mire și să nu mă creadă, dar eu n-am promis niciodată lucruri de care n-am fost convins. V-am cerut răbdare, erau drumurile proaste, am asfaltat 110 străzi și continuăm să le terminăm și pe celelalte. Dar nimic nu se poate face de la o zi la alta, totul cu răbdare și insistență”, a precizat edilul șef al Careiului.
Primarul Kovacs le-a transmis careienilor o altă veste bună în pragul sărbătorilor de iarnă și anume faptul că varianta de ocolire a Careiului va fi inaugurată săptămâna viitoare. ”Vă mai dau o veste bună. Săptămâna viitoare se va face recepția drumului de ocolire a orașului. În sfârșit, după șase ani și ceva, se finalizează acest proiect. Nu o să știm ce bai avem când circulația grea care trece prin oraș nu va mai fi. Eu, de câteva ori, am trecut pe acest drum, este foarte frumos și vă sfătuiesc, după ce va fi recepționată, să îl vizitați și dumneavoastră, merită!”, se mai arată în mesajul primarului Kovacs.