În cadrul ședinței extraordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat modificarea contribuției proprii a municipiului Carei la proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă” la nivelul sumei de 2,115 milioane lei. Ședința a durat câteva minute, acesta fiind singurul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi.

consiliu

Modificarea se datorează faptului că TVA-ul aferent achiziției a șapte microbuze electrice nu va fi decontat din fondurile europene, urmând să fie decontat de la bugetul de stat. Această modificare decisă de către Ministerul Dezvoltării a majorat cheltuielile neeligibile ale proiectului la suma de 2,115 milioane lei. Contribuția proprie a municipiului Carei la acest proiect va fi de 862.806 lei.
Proiectul ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” are valoarea de 45,25 milioane lei, contractul de finanțare fiind semnat în 14 iunie 2018. Proiectul vizează introducerea transportului public prin achiziționarea a de autobuze electrice, lucrări de reabilitare a carosabilului pe traseul microbuzelor și amenjarea de piste de biciclete în zona centrală a municipiului.