Duminică, 2 decembrie 2018, începând cu ora 16.30, la Castelul Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de pictură a artistei Sóvári Melinda, din Budapesta, cu sprijinul Fotoclubului „Vasile Vénig László”.


Bikfalvi Zsolt, vicepreședinte al Fotoclubului „Vasile Vénig László” din Carei, a deschis și moderat evenimentul, după care au luat cuvântul cercetătoarea științifică în cadrul Academiei de Științe Maghiare, Marchut Réka, care a prezentat modul în care a luat viață acest proiect cultural, respectiv artista și realizatoarea expoziției, Melinda Sóvári.
Creațiile care se regăsesc în expoziție au o tematică spirituală. Acestea sunt picturi, lucrări de grafică, pictură pe material textil, dar și combinații între acestea. Expoziția nu a fost programată întâmplător pentru această perioadă, deoarece aceasta a fost vernisată chiar în prima duminică a Adventului și poate fi vizitată până la data de 6 ianuarie, când este sărbătorită Boboteaza. Lucrările artistei, care se găsesc în sala de expoziții de la etajul castelului, vor putea fi admirate și în perioada Crăciunului.
Momentul artistic a fost pregătit de solista Tóth Dorotya și formația Zurgó, care au interpretat mai multe melodii specifice Crăciunului, într-un stil unic, iar la finalul evenimentului, cei prezenți au și dansat alături de artiști.