Manifestările culturale desfășurate în cadrul proiectului „La Mulți Ani, România!”, cu ocazia Zilei Naționale și aniversării Centenarului Marii Uniri s-au încheiat sâmbătă, 1 decembrie 2018, după amiază cu o serie de concerte, care s-au desfășurat pe scena în aer liber din parcul dendrologic, începând cu ora 16.00.

DSC_2542
Programul a fost deschis de Ansamblul folcloric din Lucăceni, coordonat de prof. Adrian Pașca, după care a urcat pe scenă Ansamblul Ceatăra, coordonat de același prof. Adrian Pașca, care a pregătit un program bogat de dansuri, cântece populare și melodii patriotice. Solistul Florin Borobei a interpretat o melodie patriotică și o melodie populară, impresionând prin forța glasului. Îndrăgita interpretă Ana Holdiș Pop a interpretat patru melodii, acompaniată de taraful Ceatăra.
Puțin după ora 17.00, a început recitalul cunoscutei soliste folk Narcisa Suciu, care a pregătit un program emoționant, din care nu au lipsit cântecele de Crăciun sau celebra „Mociriță”.
DJ Project, împreună cu solista Giulia au făcut un show incendiar, reușind să încălzească atmosfera, cu toate că afară temperatura era destul de scăzută. Publicul a cântat alături de aceștia pisesele atât de iubite precum: „Lumea ta”, „Hotel”, „Regrete”, „Privirea ta” sau „Inimă Nebună”.
Renumitul solist Marius Ciprian Pop a încheiat programul artistic cu un recital folcloric de zile mari. Distracția și voia bună au fost asigurate de programul special pregătit de solist, alături de formația de acompaniament, din care au făcut parte și membrii Tarafului Ceatăra din Carei. Pe lângă cântecele populare, acesta a interpretat melodii patriotice și colinde. Publicul numeros prezent la eveniment a cântat și a jucat pe toată durata recitalului. Unii dintre spectatori au încins chiar și tradiționala horă.
Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii pregătit special pentru Ziua Națională a României.
Prezentatorul evenimentului a fost Adrian Ștefănuți.
Spectatorii prezenți au putut degusta produse tradiționale precum plăcintele sau cozonacul, pregătite de comunitatea moților din Marna și Ianculești și au putut bea ceai cald sau vin fiert.
Evenimentul, dedicat Zilei Naționale a României și sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a fost organizat de către Centrul Cultural al Municipiului Carei, în colaborare cu Direcția de Cultură Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural și s-a desfășurat în cadrul proiectului ”La Mulți Ani, România!”. Proiectul a fost finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Organizatorii aduc mulțumiri Poliţiei Municipiului Carei, Poliţiei Locale, Jandarmeriei, Pompierilor, reprezentanţilor I.S.U., Serviciului Județean de Ambulanță, echipei de sonorizare şi lumini coordonată de Orosz Robert, colegilor de la Centrul Cultural Carei, colegilor de la Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, conducerii Primăriei municipiului Carei, comunității de moți din Marna și Ianculești, partenerilor: Agrotex S.R.L., respectiv Alconor Company, artiştilor care au urcat pe scenă, publicului numeros din Carei şi din alte localităţi, prezent seară de seară şi tuturor celor care au făcut posibilă desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului „La Mulți Ani, România!”.