Careienii au participat în număr mare la manifestările dedicate Zilei Naţionale a Românie care au fost organizate azi, la amiază, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din centrul municipiului. Au avut loc momente artistice, a fost oficiat un Te Deum, au fost depuse coroane, iar la final participanţii au fost serviţi cu produse tradiţionale româneşti.

DSC_0100

La manifestările organizate la Monumentul Ostaşului Român au participat primarul Eugen Kovacs, consilieri locali şi judeţeni, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai instituţiilor de învăţământ, ai partidelor politice şi ai asociaţiilor culturale şi patriotice, alături de numeroşii cetăţeni simpli. Steagurile tricolore fluturau peste tot în zona monumentului, simbol al patriotismului careienilor.
După intonarea Imnului de Stat şi recitalul tulnicăreselor din Ianculeşti, a fost citit textul Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, iar apoi directorul Direcţiei de Cultură, Bogdan Georgescu, a prezentat semnificaţia istorică a Zilei Naţionale în contextul Centenarului. În continuare, un sobor de preoţi ortodocşi au oficiat un Te Deum.
Copiii de la Magic Dance, coordonaţi de Raluca Păvăluc, au oferit un deosebit spectacol cu folosind steagul României în coreografie, urmat de un scurt program de recitări de poezii şi intonări de cântece patriotice, asigurat de elevi ai Liceului Teoretic.
Au fost depuse coroane din partea Primăriei Carei, a veteranilor de război şi a cadrelor militare în rezervă, a subunităţilor MAI, a partidelor politice (PSD, ALDE, PNL, UDMR şi FDG), respectiv a asociaţiilor culturale şi patriotice.
La finalul manifestărilor, participanţii au fost serviţi cu produse tradiţionale româneşti, asigurate de către organizatori.
Programul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri au continuat cu vernisajul expoziţiei în aer liber „Români care au scris istorie” – 100 de personalități din diverse domenii care au avut realizări deosebite, urmată de vernisajul expoziției personale de pictură a profesorului Aurel Donca la castelul Karolyi.
Programul manifestărilor care mai au loc azi la Carei:
Parcul Dendrologic (aer liber), ora 16.00
16.00 Spectacol de muzică și dans popular susținut de Ansamblul Ceatăra, Ansamblul din Lucăceni, Recital de muzică populară Ana Holdiș Pop
16.45 Concert live susținut de Narcisa Suciu
17.30 Concert D.J. Project
18.15 Recital de muzică populară Marius Ciprian Pop
Monumentul Ostașului Român, ora 19.00
Foc de Artificii