În prag de sărbătoare, micuții românași de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 din Carei, reprezentată de directorul Heb Ildikó, în parteneriat cu elevii clasei a patra de la Liceul Teoretic Carei, reprezentat de directorul Zsido Sándor, au adus un omagiu Centenarului Marii Uniri a României.


Sub îndrumarea doamnelor educatoare Lele Mariana, Rist Diana, Merk Jenica, Marin Monica, a doamnelor învățătoare Calagiu Maria și Dittrich Annamaria, respectiv a doamnei consilier Hendea Dorina, copiii au desfășurat o activitate dedicată acestei Mari Sărbători.
Tema activității desfășurate a fost: „Români mici cu inimi mari”, iar ca scop am urmărit marcarea importanței momentului împlinirii a 100 de ani de la MAREA UNIRE.
Copiii au intonat pentru început Imnul Național al României, „Deșteaptă-te, române!”, după care au realizat lucrări practice colective. Au fost împărțiți pe echipe, iar prin amprentarea palmelor au reprodus culorile drapelului, pe un carton, dând astfel înțeles motto-ului zilei – „România suntem noi!”
Copiii s-au prins, mai apoi, cu mic, cu mare, într-o adevărată horă, reprezentând astfel unitatea țării noastre.
Micuții românași au participat cu mare drag la acestă activitate, fiind recompesnați la final cu câte un covrig tradițional și un delicios măr. Iar pentru a păstra amintirea acestei zile fiecare copil a primit câte o cocardă.