Avocatul orădean Mircea Ursuţa, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universităţii din Oradea, a obţinut săptămâna trecută o victorie de răsunet, câştigând, în reprezentarea USR, un proces privind înfiinţarea de către Primăria Generală a Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la iniţiativa primarului Gabriela Firea, dar cu încălcarea legii, a 22 companii municipale, cu un patrimoniu de aproape 600 milioane euro.

ursuta
Sursa foto: Digi24

Avocatul orădean Mircea Ursuţa a avut clienţi şi din Carei. Şi nu chiar pe oricine, ci taman pe consilierul local Ilie Ciuta, respectiv pe soţia acestuia, Daniela Ciuta, unic proprietar şi administrator al portalului Buletin de Carei, preşedinte al ASTRA Carei şi vicepreşedinte al Asociaţiei Foştilor Refugiaţi şi Deportaţi- filiala Carei.
Distinsul avocat Mircea Ursuţa i-a reprezentat pe soţii Ciuta la Tribunalul Satu Mare în procesul intentat redactorului şef al portalului Opinie de Carei, Szasz Lorand. De fapt, la primele termene soţii Ciuta au fost reprezentaţi de doi avocaţi orădeni, mai precis de către Mircea Ursuţa şi Iulia Lucuţa. La un moment dat, Ursuţa nu a mai venit la proces, reprezentarea cuplului careian căzând în sarcina avocatei Iulia Lucuţa. Când au atacat decizia la Curtea de Apel Oradea, cuplul careian a optat pentru un alt avocat, renunţând la serviciile lui Mircea Ursuţa şi Iulia Lucuţa.
În pofida reprezentării profesioniste, soţii Ciuta nu au reuşit să câştige “modesta” sumă de 100.000 de euro solicitată pe post de despăgubiri morale. Totuşi, au obţinut ştergerea câtorva articole de pe portalul Opinie de Carei. În schimb, s-au ales cu obligaţia de a prezenta scuze publice redactorului şef al portalului Opinie de Carei, Szasz Lorand. Şi nu oriunde, ci tocmai pe Buletin de Carei. Soţii Ciuta au tot tergiversat prezentarea scuzelor. Recent, Judecătoria Carei a decis ca atât Ilie Ciuta cât şi Daniela Ciuta să achite redactorului şef Szasz Lorand câte 100 de lei pentru fiecare zi de întârziere. Decizia a intrat în vigoare de joia trecută, când a fost comunicată părţilor.
Avocaţii orădeni Mircea Ursuţa şi Iulia Lucuţa au mai reprezentat-o pe Daniela Ciuta şi în procesele pe care le-a avut cu jurnaliştii careieni Boroş Erno şi Megyeri Tamas Robert.