În municipiul Carei va avea loc, în data de 19 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, un marș de sensibilizare a comunității, de creștere a gradului de conștientizare a efectelor abuzurilor asupra copiilor, care să prevină și să combată toate formele de violență, anunță Primăria Carei.

2017-11-23-PHOTO-00000041
Marșul se va desfășura pe traseul: magazinul Oțelul – strada 1 Decembrie 1918 – Centrul Cultural de pe strada Iuliu Maniu. La acest marș vor participa aproximativ 150 de persoane, adulți și elevi.
Organizatorii marșului sunt Primăria Carei și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare.
Acțiunea are loc în contextul în care în data de 19 noiembrie se marchează Ziua Internațională împotriva abuzului și violenței asupra copilului, iar pe 20 noiembrie Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. De asemenea, de la 1 noiembrie a început și campania națională ”19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, inițiată de Federația Internațională a Comunităților Educative (FICE) – Secțiunea România.