Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 19.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc Recitalul de pian „IN MEMORIAM prof. Bélteki Francisc”, susținut de dr. Czumbil Bernadette(Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca), Nagy Gergő(Opera Maghiară din Cluj-Napoca) și Papp Kincső(studentă la Facultatea de Muzică din Debrețin).

Afis-Belteki-press
În cadrul programului veți putea asculta: M. Moszkowski: studiu în do minor, op.72 no.14 – Papp Kincső; W.A. Mozart: simfonia nr. 40 – adaptare pentru patru mâini – Czumbil Bernadette, Nagy Gergő; Orbán Gy.: suita nr. I pentru pian, fragmente: Quasi preludio, Ecouri de după munte – Nagy Gergő; J.S. Bach: suită franceză în do minor BWV 813 – Papp Kincső; Fr. Chopin: 4 preludii, op. 28 no. 2, 4, 6, 20 – Nagy Gergő; Fr. Chopin: 2 mazurci: în sol minor op. 24 no. 1 și în fa minor, op. 63 no. 2 – Nagy Gergő; Cl. Debussy: suită mică la patru mâini: En bateau, Cortege, Menuet, Ballet – Czumbil Bernadette și Nagy Gergő; J. Brahms: Intermezzo op. 119 no.3 – Papp Kincső; J. Brahms: Intermezzo op. 118 no. 2 – Nagy Gergő.
Bélteki Francisc a fost profesor de muzică la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei, iar începând cu anul 2012 a îndeplinit și funcția de director adjunct al aceleiași instituții. A îndrumat mai multe generații de elevi și a organizat o serie de spectacole, fiind unul dintre cei mai apreciați profesori de muzică din municipiul Carei. A colaborat cu succes, de-a lungul anilor, cu instituțiile de cultură careiene. A încetat din viață în luna iunie a anului 2014, la vârsta de 62 de ani, după o lungă suferință.