Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare nici măcar nu a reacţionat la ştirea falsă cu poliţistul „agresat”, răspândită de aşa-zisa presa locală careiană în cursul zilei de ieri, tratând cu indiferenţă acest fake news. Incidentul din Carei, unde un poliţist s-a interpus între doi scandalagii, fără a fi agresat de către aceştia, nici măcar nu este pomenit în buletinul de presă al IPJ Satu Mare, emis în cursul zilei de azi.

politist

IPJ Satu Mare nici măcar nu se mai oboseşte să dezmintă ştirea falsă privind pretinsa agresare a unui poliţist, publicată ieri cu mare tam-tam de aşa-zisa presă locală careiană şi preluată pe nerăsuflate de către o parte a presei judeţene. Acest fake news pur şi simplu a fost ignorat, ca şi cum n-ar fi existat.
În cazul în care agresiunea reclamată de aşa-zisa presă careiană ar fi fost reală, ar fi fost vorba de o infracţiune gravă de ultraj. Un asemenea incident nu ar fi putut fi trecut cu vederea nici de către IPJ Satu Mare şi nici de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Presa naţională ar fi scris numeroase articole pe această temă, iar Careiul ar fi ajuns din nou în centrul atenţiei pe plan naţional cu un asemenea incident extrem de grav.
Însă, în cele din urmă, s-a dovedit că totul este un mare fâs. Incidentul din Carei nici măcar nu a fost pomenit în buletinul de presă emis în cursul zilei de azi de către IPJ Satu Mare, fiind considerat, cel mai probabil, lipsit de importanţă.
Portalul Opinie de Carei a relatat ieri, în articolul intitulat „FAKE NEWS. Poliţistul „agresat” în Carei nu a fost agresat de către nimeni. Doar s-a interpus între doi scandalagii”, despre faptul că în aşa-zisa presă locală careiană a apărut o nouă ştire falsă privind aşa-zisa agresare a unui poliţist de către mai mulţi indivizi în faţa unui bar de lângă Liceul Teoretic Carei. În realitate, poliţistul nu a fost agresat, acesta doar interpunându-se între doi scandalagii în vederea aplanării conflictului.
În mod dubios, după ce a dat lecţii de profesionalism şi a pus la îndoială cele scrise de Opinie de Carei, presa extrem de locală tace în cucuruz, deşi i s-a comunicat buletinul de presă al Poliţiei. Cu asemenea ştiri false nici măcar nu mai are rost să o discrediteze cineva, căci s-a discreditat singură. Aşteptăm cu interes următorul fake news!