Vineri, 26 octombrie 2018, de la ora 18, la Teatrul Municipal din Carei, a avut loc un emoționant concert coral-simfonic susținut de Orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti, dirijor Ștefan Novac și Corala ”Arhanghelii” a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, dirijor Pr. Dr. Petrică Aurelian Covaciu.

f2

Intitulat simbolic ”Răsună Centenarul României!”, evenimentul a adus în fața publicului careian numeroase opere simfonice și corale sau adaptări pentru orchestră simfonică și cor a unor cunoscute și apreciate cântece patriotice.
În program, careienii au putut asculta melodii precum: Deșteaptă-te române!, Mult e dulce și frumoasă, Drum bun, Doamne ocrotește-i pe români, Imnul Regal, Pe-al nostru steag e scris unire, Tu Ardeal, Marșul lui Iancu și o interpretare remarcabilă a melodiei Nu-s vinovat față de țara mea, a părintelui protopop Ioan Socolan. Manifestarea a cuprins și două momente de poezie susținute cu mare măiestrie de actorul Carol Erdos.
Spectatorii, care au umlut Sala Teatrului din Carei, au răsplătit cu aplauze îndelungi prestația artiștilor. Evenimentul, dedicat Centenarului Marii Uniri, s-a bucurat de prezența P.S. Timotei Sătmăreanul.