Repetiţiile pentru sărbătorirea Zilei Armatei Române, organizate în cursul zilei de azi în zona Monumentului Ostaşului Român din centrul municipiului Carei, au fost întrerupte de o scurtă furtună, izbucnită din senin, care a durat doar aproximativ 15 minute.

pregatiri

Efectivele de militari au organizat azi o repetiţie pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din municipiul Carei pentru ceremoniile care vor avea loc mâine, 25 Octombrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Române. Aceste repetiţii au fost întrerupte brusc în jurul orei 14.00, de o furtună izbucnită din senin. Din cauza ploii torenţiale şi a rafalelor puternice de vânt, comandanţii au ordonat îmbarcarea şi retragerea militarilor. Furtuna nu a durat decât 15 minute, după care nori au dispărut şi a reapărut soarele.
Potrivit prognozelor meteo, mâine vremea va fi înnorată la Carei, vântul va sufla destul de puternic, dar şansele de ploaie sunt minime.

Manifestările de Ziua Armatei vor începe în Carei mâine la ora 11.00, la Monumentul Ostaşului Român, şi vor consta în: ceremonial militar și religios, alocuțiuni, depuneri de coroane, parașutarea Drapelului României, defilarea detașamentelor, vizionarea standurilor de tehnică, echipamente, armament și aparatură militară