O mojicie fără margini în presa… de struguri

Trecând peste faptul că îi denigrează pe politicienii şi jurnaliştii care nu îi convin, distinsa jurnalistă Daniela Ciuta a dat dovadă de o mojicie fără margini, atacând de această dată oameni simpli, pentru simplul motiv că a fost deranjată de comentariile postate de aceştia pe Facebook. 

opinie

Mai mulţi careieni, oameni simpli, au avut onorarea, de fapt oroarea, să devină subiectul unor articole denigratoare publicate de portalul Buletin de Carei, deţinut şi administrat de distinsa jurnalistă Daniela Ciuta. Singura lor vină a constat în faptul că au exprimat păreri critice vizavi de distinsa jurnalistă sau, chiar mai grav, faţă de soţul său, distinsul consilier local Ilie Ciuta.
Ultima victimă a distinsei jurnaliste Daniela Ciuta a fost careianul Pop Tiberiu. Pentru două comentarii în care nu a fost de acord cu poziţia Danielei Ciuta vizavi de vizibilitatea Monumentului Ostaşului Român şi pentru că a scris „Ciutca” în loc de „Ciuta”, distinsa jurnalistă i-a şi dedicat un articol denigrator intitulat „Pop Tiberiu din Carei batjocoreşte nume de familie”. E vorba de un subiect de maxim interes pentru public, de parcă toţi careienii erau curioşi din cale afară ce făcuse Pop Tiberiu, care nu era nici politician, nici ales local, nici preşedinte de asociaţie sau fundaţie, nici jurnalist şi nici măcar o vedetă locală.

pop tiberiu
Ca meniul să fie complet, Pop Tiberiu a fost supus unui adevărat linşaj pe pagina de Facebook a portalului Buletin de Carei. Atât el cât şi susţinătorii săi au fost jigniţi într-un limbaj de mahala de către câţiva cititori, mai mult sau mai puţin reali, fani ai articolelor scrise de distinsa Daniela Ciuta.

pop tiberiu1
Acest atac al distinsei jurnaliste Daniela Ciuta la adresa unui simplu cetăţean nu are nicio justificare. Nici din punct de vedere etic şi nici din punct de vedere legal. Este vorba, mai degrabă, de o mojicie fără margini. Iar cei care recurg la astfel de atacuri ordinare nu se pot numi jurnalişti. Singura legătură a unor asemenea indivizi cu presa o constituie cel mult presa de struguri, că tot suntem în perioada culesului viei.

Szasz Lorand