Deputatul social-democrat Octavian Petric a anunțat, prin intermediul unei postări pe profilul său de Facebook, că se alătură colegilor săi care cer demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului și de președinte al Camerei Deputaților. Deputatul Petric își justifică gestul ca o reacția la reprimirea fostului președinte Mircea Govor în Comitetul Executiv Judeţean al PSD Satu Mare.

octavian-petric

Prezentăm integral postarea deputatului Octavian Petric:
Am spus mereu ca un lider/membru de partid nu trebuie sa se ascunda sub “umbrela partidului” din care face parte pentru a-si rezolva problemele personale. Un lider de partid trebuie sa fie corect, onest, sa nu existe nici macar suspiciunea savarsirii vreunei fapte incompatibile cu postul detinut.
In ultimii ani, PSD duce lipsa unor astfel de lideri atat la nivel central, cat si la nivel local. Daca la nivel central unii lideri incearca sa-si rezolve problemele personale de natura penala din diferite pozitii pe care le ocupa in cadrul partidului, la nivelul judetului Satu Mare se intampla acelasi lucru.
In anul 2016, in perioada in care am ocupat functia de presedinte interimar al Organizatiei Judetene PSD Satu Mare, am reusit, impreuna cu colegii mei, conform regulilor din statut, eliminarea din viata politica a fostului presedinte PSD, care la acea data se afla sub control judiciar, dupa o perioada petrecuta in arest, pentru savarsirea de fapte penale in forma continuata.
Astazi, aflu cu stupoare ca acest individ certat cu legea, in prezent judecat pentru mai multe fapte de santaj si cercetat in mai multe dosare penale, care a adus doar deservicii partidului si judetului nostru, a fost propus de actuala conducere a PSD Satu Mare sa faca parte din CEX, iar urmatorul pas, dupa spusele lui, ar fi preluarea conducerii partidului.
In aceste conditii, ma alatur colegilor mei care au semnat scrisoarea prin care se cere demisia domnului Liviu Dragnea din functia de presedinte al PSD si presedinte al Camerei Deputatilor.
Nu m-am gandit niciodata sa plec din PSD, nu sunt un oportunist, sunt un om onest, un parlamentar care incearca in fiecare zi sa nu-i dezamageasca pe cei care i-au acordat increderea.
Consider ca nu au ce cauta in PSD cei care pun deasupra propriile interese și nu interesele partidului si ale romanilor. PSD trebuie sa reintre pe fagasul normal, iar actul de guvernare sa se desfasoare cu responsabilitate maxima.
La mesajul meu subscriu și alti colegi din PSD Satu Mare, primari, consilieri si simpli membri, care au obosit sa astepte ziua in care PSD va face doar politica romanilor si nu politica interesului propriu!