În calitatea sa de vicepreşedintă a filialei careiene a Asociaţiei Foştilor Refugiaţi, Daniela Ciuta a comis-o din nou, dovedind că nu stăpâneşte istoria satelor foştilor refugiaţi din apropierea Careiului. Într-un pseudointerviu, care circulă pe Facebook, Daniela Ciuta afirmă răspicat că Lucăceni este un sat de colonişti moţi, deşi orice copil de grădiniţă ştie că localnicii din Lucăceni au origini maramureşene.

ciuta daniela

Vicepreşedinta filialei careiene a Asociaţiei Foştilor Refugiaţi, Daniela Ciuta, a gafat incredibil în cadrul unui aşa-zis interviu pe care i l-a luat preşedintei filialei Satu Mare a Uniunii Vatra Românescă, afirmând că Lucăceni este un sat de coloniști moți. Este vorba de un interviu dedicat troiţei din Satu Mare, în care jurnalista Daniela Ciuta vorbeşte cel puţin la fel de mult ca şi persoana intervievată, dacă nu chiar şi mai mult, sfidând cele mai elementare reguli jurnalistice. Ironic este faptul că interviul care conţine penibila gafă este distribuit sponsorizat pe Facebook. Adică s-a plătit pentru ca gafa incredibilă a Danielei Ciuta, care dovedeşte marile lacune din cultura sa generală, să ajungă la cât mai multe persoane.
“Anul trecut, dacă țineți minte, ne-am întâlnit la Lucăceni, unde am sfințit, am amplasat și am sfințit o troiță în memoria foștilor refugiați și expulzați din 1940, cunoscut fiind că Lucăceni este un sat de refugiați și de coloniști moți. Chiar dumneavoastră veniți din Șișești și aveți origini maramureșene”, a punctat Daniela Ciuta la minutul 5.43.

Orice copil de grădiniţă ştie că Lucăceni este un sat de colonişti maramureşeni. Primii colonişti din Şişeşti, judeţul Maramureş, au ajuns pe teritoriul pe care se află astăzi Lucăceniul în anul 1924.
De altfel, nu este prima dată când Daniela Ciuta a demonstrat că cunoştinţele sale despre satele româneşti din zona Careiului mai au nevoie de completări serioase. În 2016, pe portalul Buletin de Carei, deţinut de Daniela Ciuta, apărea senzaţionala ştire că vicepreşedintele Asociaţiei Foştilor Refugiaţi, aceeaşi Daniela Ciuta, a susţinut că a vizitat satul “Horia”, un sat care nu poate fi găsit pe harta judeţului Satu Mare. De fapt, Daniela Ciuta a fost în satul Horea, însă habar nu avea cum se scrie corect numele acestuia, greşindu-l în mod repetat.


De-a lungul timpului, Daniela Ciuta a demonstrat că nu numai cunoştineţele sale de cultură generală au nevoie de completări, ci şi cunoştinţele sale despre gramatica limbii române. În mod repetat, Daniela Ciuta s-a încăpăţânat să pună virgula între subiect şi predicat în articolele pe care le-a postat pe portalul Buletin Carei. No comment!