Duminică, 16 septembrie 2018, începând cu ora 17.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției retrospective cu operele artistei careiene Lukácsovits Magda, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_0638

Evenimentul a fost deschis și moderat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care a luat cuvântul profesoara Erli Mária Tünde, care a rostit un laudatio în memoria artistei Lukácsovits Magda, preotul Sándor Tivadar din Arad a adresat, de asemenea, câteva cuvinte, iar preotul și poetul Baricz Lajos, din Sângeorgiu de Mureș, a recitat câteva poezii pe care le-a dedicat artistei.
La vernisaj au fost prezenți, alături de prieteni, artiști, rude, cunoscuți și copii artistei, Hatzack – Lukácsovits Krisztina și Wilfried. Wilfried, vizibil emoționat a adresat câteva cuvinte celor prezenți și le-a mulțumit pentru faptul că au venit în număr atât de mare la acest eveniment, cinstind astfel memoria artistei Lukácsovits Magda.
Momentul artistic a fost realizat de muzicienii Lokodi Károly (vioară, membru al cvartetului Tiberius) și Bordos Kinga(pian), din Târgu-Mureș, care au interpretat o serie de compoziții de renume din repertoriul clasic, precum Eduard Elgar – „Salut d’ Amour”, Maurice Ravel – „Pavane pour une infante défunte” sau J.S. Bach – „Air”.
Expoziția, care cuprinde portrete, peisaje, lucrări de grafică, natură moartă, afișe cu picturile din biserici, se găsește atât în sălile de la etajul castelului cât și în cele două săli de la parter și poate fi admirată timp de două săptămâni, conform programului de vizitare a Castelului Károlyi.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.